Wegwerkzaamheden langs de E40

Doordat de E40 een van de belangrijkste snelwegen is in België ervaart het enorme verkeersdrukte en daardoor heeft het asfalt veel last van slijtage. Om de slijtage zoveel mogelijk tegen te gaan wordt er hard aan gewerkt om de E40 uit te breiden of te verbeteren. Met name in België omdat het daar een van de belangrijkste snelwegen is.

Zo vinden er structurele werkzaamheden plaats op het gedeelte van de E40 in gemeente Gistel en Jabbeke in de rijrichting van Frankrijk. De werkzaamheden zullen plaats vinden van 23 april tot 15 oktober 2019. Daarnaast worden er in het voorjaar en najaar de bruggen van Aalst, Nevele, Zwijnaarde en Afsnee. Ook worden de afritten in Dongen en Aaltar in het najaar opnieuw aangelegd.

In Duitsland zijn er werkzaamheden op de B49 tot 19 juli 2019. Hier wordt gewerkt aan beide kanten aan de weg voor verbetering van het asfalt. Ook zijn er op de A4 nog de gehele zomer verschillende werkzaamheden. Het is raadzaam om niet te hard te rijden tijdens deze werkzaamheden omdat de verkeersboetes hier hoger zijn dan normaal.

In de landen na Polen is de E40 eigenlijk continue in ontwikkeling en aanbouw dankzij de UN Decade of Action for Road Safety. Volgens de Verenigde Naties zijn er jaarlijks meer dan 1.3 miljoen doden en 50 miljoen gewonden van verkeersongelukken. Deze stijging van ongelukken komt door de economische vooruitgang in landen waar de infrastructuur deze vooruitgang nog niet bij kan houden. Hiervan is met name spraken in landen zoals Oekraïne en Kazachstan. Waar de E40 nog relatief veilig is maar zijwegen vrij snel veranderen in modderpaden.